Geboorte Begeleiding

De geboorte van een nieuw leven is altijd een spannend moment. Voor mensen die er geen ervaring mee hebben en/of het te spannend vinden om zelf de geboorte te begeleiden, bieden wij deze dienst aan. Wij hebben jarenlange ervaring en werken met een gesloten camerasysteem in combinatie met een geboorte -alarm van Foalstart. Foalstart biedt de mogelijkheid om een zender in de schede van de merrie te plaatsen. Op het moment dat de potenblaas naar buiten komt, gaat het alarm af en zijn wij binnen een paar seconden bij de bevalling aanwezig tevens weten wij ook wanneer het moment daar is mocht er toch onverhoopt iets niet goed gaan zijn wij er als eerste bij.

 Gedurende dit hele proces totdat het veulen staat, drinkt, plast en poept, blijven we bij de merrie in de buurt. Ook wordt er gekeken dat de nageboorte er vlot en compleet vanaf komt. Mocht dit niet het geval zijn, schakelen wij de hulp van een dierenarts in om nadelige gevolgen voor de merrie te voorkomen/beperken. 
Onze geboortestallen zijn 5 x 5 meter met deuren en voorfronten die compleet open kunnen zodat er voldoende ruimte is om de merrie haar gang te laten gaan. Mocht er alsnog hulp nodig zijn, dan is er in onze grote geboortestallen voldoende ruimte om rondom de merrie te komen.