Revalidatie 


Naast onze huidige diensten bieden wij nu ook de mogelijkheid om uw paard te stallen voor revalidatie of een rustperiode. Dat kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van boxrust, weidegang, training of een combinatie van alle 3.  Na de rustperiode kunnen wij het paard weer voor u opstarten of u daarin begeleiden. Als ruiter, trainer en osteopaat hebben wij ruime kennis en ervaring in de trainingsopbouw, anatomie en biomechanica. onze accommodatie leent zich er goed voor om een gevarieerd trainingsprogramma op te stellen voor uw paard. Indien nodig werken we nauwkeurig samen met specialisten en behandelend arts.


Een groot verschil is bijvoorbeeld de structuur. Zeker bij revalidatiepaarden is het van groot belang om een goede structuur te hebben, een dagelijkse routine. Deze vaste structuur is dan bijvoorbeeld elke dag naar buiten, rond dezelfde tijd naar binnen, een duidelijke structuur qua beweging en qua volgorde van paarden. Dankzij deze structuur reduceer je de stress die een paard kan opbouwen. Stress is, zeker bij revalidatiepaarden, niet goed voor het lichaam. Het grootste verschil zit in de extra zorg die gegeven wordt bij een revalidatiestal. Sommige paarden mogen bijvoorbeeld niet naar buiten, maar moeten vaker gestapt worden. Deze algehele zorg zit er extra bij. Zo geven wij elk paard,
elke dag aandacht. 
Want ook een paard moet zich gewaardeerd voelen, zeker wanneer hij stilstaat.”

Het paard moet het gevoel hebben dat hij of zij er nog toe doet. Dit is dus een stukje extra ‘ontzorging’ wat je bij ons kunt verwachten. Het paard wordt continu in de gaten gehouden. Zien wij iets anders? Dan wordt dit gelijk bekeken en wordt de eigenaar direct op de hoogte gesteld. Zo zijn wij er bij veranderingen altijd op tijd bij. Daarnaast is er bij een revalidatiestal ook meer advies met betrekking tot het voermanagement en de algehele zorg. Deze adviezen geven wij op basis van het oordeel van de dierenarts, waar wij mee schakelen.


Waar begin je mee?

We beginnen altijd met een intakegesprek, want vaak wil de eigenaar eerst zien waar het paard terecht komt en wat er precies allemaal gaat gebeuren. Dan wordt de blessure van het paard uitgebreid besproken met het behandelplan. Ofwel, wat is er aan de hand en wat heeft het paard nodig om zo effectief mogelijk te revalideren? Hierbij hebben wij altijd contact met de beroken dierenarts. Samen met de dierenarts bespreek wij dan wat het paard heeft en waar het paard mee gebaat is qua behandelingen. Als het paard dan eenmaal hier is, gaan we goed kijken wat echt bij hem past. Want op papier staat het perfect uitgewerkt, maar het moet in de praktijk ook maar net zo uitvallen. Daarbij kijken wij goed of het paard zijn stal prettig vindt, of hij braaf is buiten.


Juiste management.



Behandeling traject.